- 425 g faina
- 370 g zahar
- 10 g praf de copt
-6 oua
- 60 g unt
- 250 ml sampanie
- 2 lingurite esenta vanilie
Crema:
- 200 ml frisca lichida
- 1 rodie
Champagne Buttercream:
- 550 g zahar pudra
- 4 lingurite amidon de porumb
- 300 g unt
- 100 ml samanie
Separati albusurile de galbenusuri. Mixati galbenusurile cu 20g din zahar pana isi tripleaza volumul, apoi turnati sampania cu esenta de vanilie si amestcati pana obtineti o crema moale.
Adaugati untul topit peste galbenusuri apoi incorporati faina amestecata cu praful de copt.
Mixati albusurile cu zaharul ramas pana ce devin pufoase si lucioase, apoi adaugati-le treptat peste compozitia de blat.
Tapetati doua forme rotunde cu hartie de copt si impartiti compozitia de blat intre cele doua forme. Coaceti in centrul cuptorul incins la 180C/gaz 4 pana ce trece testul scobitorii si capata o culoare aurie.
Cand sunt gata scoateti din cuptor si lasati deoparte in forma pentru 10 minute. Scoateti-le pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Intre timp mixati frisca lichida.
Cand blaturile s-au racit taiati-le pe jumatate. Puneti baza pe o farfurie intinsa si insiropati cu putina sampanie.
Intindeti un strat de frisca si presarati semintele de rodie dupa preferinta. Procedati astfel pana ce epuizati blaturile si frisca.
Champagne buttercream:
Mixati untul cu zaharul pudra si amidonul de porumb. Sfatul meu este sa folositi un vas ingust si sa-l acoperiti cu un prosop de bucatarie pentru a nu umple toata casa cu zaharul pudra. :) Adaugati sampania si amestecati pana ce obtineti o crema moale.
Intindeti un sfert din crema obtinuta pe suprafata tortului cu un cutit lung sau o paleta si ornati dupa preferinta cu crema ramasa.
Mai multe retete de la Anamaria gasiti pe blogul ei Gatiti cu spor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu