Reteta de la Alina Vicu
Acum Ingrediente
Aluat - pentru 8 cupe
- 41 g zahar pudra
- 147 g faina
- 28 g amidon de porumb
- 50 ml lapte gras
- 1 lg ulei palmier
Umplutura
- 250 g branza de capra proaspata
- 150 ml frisca lichida indulcita (vegetala)
- 18 g zahar pudra
- branza + 1 lg frisca _ zahar
Decor
- zmeura
Cum procedm:
Cupe
1. Amestecam zaharul pudra cu faina, amidonul de porumb, laptele si
uleiul de palmier si framantam pana cand aluatul devine omogen. Infoliem
aluatul si il dam la frigider minim 1 h.
2. Preincalzim cuptorul la 200°C.
3. Scoatem aluatul, il taiem in doua si il intindem foarte bine intre
doua foi de copt. Il taiem cu o forma rotunda de 10 cm, apoi mai
intindem odata inainte de a pune in formele de tarta.
4. Punem cercul de aluat in forma de tarta si-l apasam binisor cu
degetele. Intepam aluatul din loc in loc de 2, 3 ori (cel care ajunge pe
fundul tavii) cu o furculita. Punem o folie de aluminiu peste aluat si
punem in ea orez sau fasole boabe.
5. Introducem formele in cuptor pentru 10-15 min (sau pana cand observam
ca marginile s-au rumenit). Le scoatem si le lasam la racit inainte de a
le umple.
Umplutura si Asamblare
1. Amestecam branza de capra cu 2 lg de frisca lichida si cu zaharul.
2. Separat, batem restul de frisca pana cand capata volum si consistenta.
3. Incorporam frisca batuta in branza de capra cu ajutorul unei spatule.
4. Punem umplutura intr-un sac poche si umplem cupele din aluat. Ornam cu zmeura.
Nota!
Eu am avut zmeura congelata, dar puteti folosi proaspata. Puteti folosi si alte fructe.
S-aveti pofta!
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Din pacate nu am o toleranta mare la lactoze, in general astfel de prajituri nu imi pica bine, ma gandesc ca o fi laptele de vaca de vina, insa sper sa imi fac curaj sa incerc asa ceva.
RăspundețiȘtergereNu de alta dar arata mai mult decat bine, multumesc pentru reteta!