Cartofi Duchesse


Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi decojiti
  • 150 g unt nesarat  (82 % grasime)
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • ........
  • apa pentru fiert cartofii

Cum procedam:

1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert.
2. Preincalzim cuptorul la 200°C.
3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator, lasam sa se racoreasca putin.
4. Incorporam oul, galbenusurile si sarea.
5. Pregatim o tava tapetata cu hartie de pergament, punem compozitia intr-un pos si formam "bezele".
6. Introducem in cuptor timp de 8-10 min.
  !!! Am facut din nou aceasta garnitura, am pus mozzarella (80 g) la 400 g cartofi, am lasat in cuptor 15-20 min si sunt mult mai gustosi decat in varianta simpla. 

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu