Mini-tarte cu branza de capra


Reteta de la Alina Vicu
  Acum muuult ceva timp am castigat un concurs in care premiul pus la bataie a fost branza de capra produsa de La Colline.  Abia asteptam sa ajunga coletul fiindca aveam multe planuri cu branzica. Coletul a ajuns, am facut ce mi-am propus insa n-am mai apucat sa postez reteta ca si multe altele care isi asteapta cuminti randul. In semn de multumire am creat ceva delicios.

Ingrediente

   Aluat - pentru 8 cupe
  • 41 g zahar pudra
  • 147 g faina
  • 28 g amidon de porumb
  • 50 ml lapte gras
  • 1 lg ulei palmier

   Umplutura
  • 250 g branza de capra proaspata
  • 150 ml frisca lichida indulcita (vegetala)
  • 18 g zahar pudra
  • branza + 1 lg frisca _ zahar
   Decor
  • zmeura 

Cum procedm:

  Cupe
1. Amestecam zaharul pudra cu faina, amidonul de porumb, laptele si uleiul de palmier si framantam pana cand aluatul devine omogen. Infoliem aluatul si il dam la frigider  minim 1 h.
2.  Preincalzim cuptorul la 200°C.
3. Scoatem aluatul, il taiem in doua si il intindem foarte bine intre doua foi de copt. Il taiem cu o forma rotunda de 10 cm, apoi mai intindem odata inainte de a pune in formele de tarta. 
4. Punem cercul de aluat in forma de tarta si-l apasam binisor cu degetele. Intepam aluatul din loc in loc de 2, 3 ori (cel care ajunge pe fundul tavii) cu o furculita. Punem o folie de aluminiu peste aluat si punem in ea orez sau fasole boabe.
5. Introducem formele in cuptor pentru 10-15 min (sau pana cand observam ca marginile s-au rumenit). Le scoatem si le lasam la racit inainte de a le umple.
   Umplutura si Asamblare
1. Amestecam branza de capra cu 2 lg de frisca lichida si cu zaharul.
2. Separat, batem restul de frisca pana cand capata volum si consistenta.
3. Incorporam frisca batuta in branza de capra cu ajutorul unei spatule.
4. Punem umplutura intr-un sac poche si umplem cupele din aluat. Ornam cu zmeura.

 Nota!
 Eu am avut zmeura congelata, dar puteti folosi proaspata. Puteti folosi si alte fructe.

  S-aveti pofta! 

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala


Un comentariu:

  1. Din pacate nu am o toleranta mare la lactoze, in general astfel de prajituri nu imi pica bine, ma gandesc ca o fi laptele de vaca de vina, insa sper sa imi fac curaj sa incerc asa ceva.
    Nu de alta dar arata mai mult decat bine, multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere