Ficatei in sos de iaurt

 
Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente:
700 g ficatei de pui
2 salote potrivite
1 lgt ulei
50 ml vin
450 g iaurt gras
1 galbenus
2 lg marar tocat
1 varf lgt piper
1/2 lgt sare
1/2 lgt usturoi granulat
......
300-400 ml lapte

Cum procedam:
1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut).

2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si le aruncam peste vin.
3. Scoatem ficateii din lapte, ii pune in tigaie, ii lasam doua minute, apoi ii intoarcem pe partea cealalta. Punem capacul si lasam maxim 8 minute (verificati daca sunt fierti).
4. Amestecam galbenusul cu iaurtul (eu am amestecat doar cu jumatate, dar am constatat ca nu e de ajuns si am mai adaugat iaurt:) si turnam compozitia peste ficatei, mai lasam 3-5 minute, amestecand continuu.

5. Oprim focul, lasam sa se racoreasca 5 minute apoi adaugam usturoiul granulat si mararul tocat.

Nota! Tineti cont sa stingeti focul mai devreme in cazul in care folositi vas cu fund dublu - eu am am uitat ca dupa ce opresc focul tigaia mea inca mai "functioneaza" si sosul s-a cam uscat. 

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu