Aperitiv cu salata de telina


Reteta de la Alina Vicu

Aluat
480 g faina + extra pentru intins
130 g telemea de vaca
250 ml suc de rosii
50 ml ulei
1 ou mediu
1 lgt ierburi de Provence
1/2 lgt anason
1/2 lgt sare
3/4 lgt bicarbonat de sodiu
1 lgt otet


Salata de telina
1 telina potrivita (800 g)
1 lg zeama de lamaie
1/4 lgt sare
4 catei de usturoi
100-150 g maioneza
Mod de preparare:
1. Amestecam toate ingredienele pentru aluat si framantam bine. Lasam sa se odihneasca 30 min (daca avem timp, daca nu continuam pasii).
2. Preincalzim cuptortul la 200°C
3. Taiem aluatul in doua bucati egale pentru a lucra mai usor. Presaram masa de lucuru cu faina, intindem aluatul si il taiem in dreptunghiuri de 10-12 cm x 6 cm.
4. Punem dreptunghiurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem 10 min in cuptor.
5. Pentru salata curatam telina, o dam prin razatoarea cu gauri mici apoi o amestecam cu zeama de lamaie si cu sare. O lasam asa 5-10 min, apoi o stoarcem si o amestecam cu maioneza si cu usturoiul zdrobit.
6. Punem pe biscuitii (sau dreptunghiurile, cum vreti sa le ziceti) raciti salata de telina.

S-aveti pofta!

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu