Tort cu frisca si rodie


 Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente Blat (pregatim pe rand doua portii, deci va trebui sa dublam ingredientele)

3 oua
150 g zahar
120 g faina
3 g praf de copt
50 ml ulei
1 lgt esenta de vanilie homemade (pentru un blat)
1 lgt esenta de migdale (pentru al doilea blat)
Crema

1 l frisca lichida
2 rodii mari 

 Sirop:

50 ml sirop de tei amestecat cu 220 ml apa plata

Cum procedam: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri


3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia.
4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben pal.
5. Inglobam uleiul si esenta in galbenusuri cu mixerul la viteza mica.
6. Amestecam, cu grija, galbenusurile batute cu albusurile.
7. Amestecam faina cu praful de copt cernem in compozitie putin cate putin. Le inglobam cu ajutorul unei spatule, cu putine miscari ca sa nu isi piarda volumul.
8. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 22 cm unsa cu unt si tapetata cu faina.
9. Introducem tava in cuptor 30 min (incercati blatul cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca e copt). Scoatem blatul si-l lasam la racit.


Pentru crema mixam frisca lichida la viteza mica pana capata volum si consistenta. Va sfatuiesc sa puneti si niste intaritor de frisca ca sa stea mai teapana (eu n-am pus si a fost cam molcuta). In jumatate din cantitate punem fructele de rodie (mai pastram cateva si pentru decor).



Asamblare: 1. Taiem blaturile (eu am facut 2).
2. Punem pe platou prima felie, o insiropam, punem frisca cu rodie, punem urmatoarea felie, o insiropam, punem crema si tot asa pana cand terminam feliile.


3. La final ornam tortul cu frisca ramasa, punem fructele de rodie si dam la frigider minim 4 h.
S-aveti pofta!

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu