Pui caciatore


Reteta de la Daniela Tamas

4 buc.piept de pui
1 buc.praz şi 2 cepe mari
1 morcov
3 ardei,aşa de la piaţă
1 morcov
3 linguri ulei de măsline şi o bucată unt
sare,piper,coriandru boabe,cimbru
250 ml.vin roşu sec(aşa am avut)
200 ml.bulion(producţie proprie,deci...grosuţ)
1 lingură miere
150 g. măsline


Puneţi într-o tigaie adâncă uleiul şi untul la încins,apoi prăjiţi pieptul de pui,feliat,pe ambele părţi până se rumeneşte,la foc mic spre mediu.Scoateţi puiul,pe care-l aşezaţi în vasul care va intra la cuptor,iar în uleiul rămas prăjiţi,la foc mic,morcovul rondele,ceapa solzişori,ardeiul tăiat cum doriţi.Asezonaţi cu sare,piper şi restul condimentelor,lăsaţi să se călească împreună cca.10 min.
Adăugaţi vinul şi măslinele,mai fierbeţi cam 2-3 min.,apoi adăugaţi bulionul amestecat cu miere.Fiebeţi la foc mic cam 3 min.turnaţi apoi "fiertura" peste pieptul de pui şi daţi la cuptor,la foc mediu spre mic,cam 25 min.până scade zeama şi se rumeneşte puiul.
Serviţi cu paste sau cartofi natur.
E o....Buuuuunătate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu