Florile de dovleac...o delicatesa.
Sunt de doua feluri: masculine cu pedunculul mai lung si feminine cu pedunculul scurt din care se fac dovlecii.
Florile trebuie sa fie foarte proaspete, cu petalele integre si de o culoare galben intens.
Cele masculine sunt cele care se folosesc preponderent in bucatarie... pastrandu-si prospetimea mai mult daca le lasati cu pedunculul in putina apa. Florile feminine trebuie folosite imediat dupa ce au fost culese, dar nu uitati sa eliminati pistilul galben care poate fi amarui ( regula valabila la ambele tipuri de flori).
Astazi le folosim pentru lasagna...."Lasagna con salmone e fiori di zucca" marca Simplu si bun :o).
Avem nevoie de:
300 g. filet de somon
60 g. de unt
30 flori proaspete de dovleac
un praz mic
2 linguri de ulei de masline extravirgin
piper proaspat macinat
40 g. de faina
un pachet de foi proaspete de lasagna
250 g. mozzarella
putin unt pentru uns vasul
Tehnica prin care preparam sosul bechamel, pregatirea si umplerea foilor de lasagna, cat si parametrii timp/temperatura ai cuptorului le veti gasi in detaliu aici.
Spalam bine florile de dovleac, le scurgem de apa si le prajim 3-4 minute intr-o tigaie in care am pus o lingura de ulei de masline. Nu uitam sa adaugam sare si piper , proaspat macinate inainte de a le scoate din tigaie.
Somonul taiat cubulete si prazul maruntit le dunstuim la foc viu pret de 4 minute intr-o tigaie cu o picatura de ulei de masline asezonand de asemena cu sare si piper. Eu am pus atat prazul cat si somonul in acelasi timp in tigaie...vor prinde in acest fel putina culoare.
Montarea : ungem bine fiecare foaie cu sos bechamel peste care punem cateva flori de dovleac si amestecul de somon cu praz in asa fel incat toate ingredientele sa ajunga inclusiv la ultimul strat ( de suprafata ).
A la fine, adaugam mozzarella taiata felii si dam la cuptor 35-40 minute pana cand capata o culoare ...
Ce spuneti?
O minune...nu-i asa?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu