Reteta de la Magda Adina
Ingrediente :
600 g carne tocata (eu am cumparat de pui , dar puteti folosi orice carne tocata doriti )
250 g ciuperci pleurotus
2 fire ceapa verde
1/2 legatura leurda
sare
piper
2 oua
3 linguri pesmet
5 linguri ulei de masline
Puneti 1 l de apa intr-o craticioara , adaugati 1 vf lingurita sare , iar cand apa incepe sa clocoteasca , puneti ciupercile ( le spalati inainte de a le opari ) si le opariti 2-3 minute .Le lasati la scurs si la racit intr-o strecuratoare , apoi le taiati marunt.
Puneti carnea tocata intr-un bol incapator , adaugati ciupercile taiate , ceapa verde si leurda , spalate si taiate marunt , puneti si cele doua oua impreuna cu pesmetul , condimentati cu sare si piper , apoi amestecati bine toata compozitia. Mai puteti adauga frunze de patrunjel sau marar. Eu nu le-am adaugat deoarece am vrut sa se simta gustul leurdei .
Umeziti o tava cu putina apa , apoi puneti hartie de copt .
Modelati mingiute din compoztita obtinuta si le puneti in tava. Cand ati terminat compozitia, iar mingiutele stau frumos in tava :) , picurati pe fiecare , 2-3 stropi de ulei de masline.
Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute. Sunt gata atunci cand sunt usor rumenite !!
Eu , de cele mai multe ori prefer sa servesc chiftelutele cu diferite sosuri , iar de aceasta data le-am servit cu sos de rosii si cartofi fierti . Voi , le puteti servi cu orice altceva poftiti !!!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Cam pe la cate grade sa fie cuptorul?
RăspundețiȘtergereCam pe la cate grade sa fie cuptorul? Se poate schimba si cu alt gen de ciuperci?
RăspundețiȘtergereCam pe la cate grade sa fie cuptorul? Pot fi si alte ciuperci?
RăspundețiȘtergere