New York Cheesecake



Ingrediente pentru cheesecake:

200 g de biscuiți digestivi
100 g de unt
500 g de Philadelphia classic
100 g de smântână
100 g de zahăr
2 ouă
1 gălbenuș
1/2 sucul de la o lămâie
o esență de vanilie

Pentru sosul de căpșuni:

200 g de căpșuni
1 lingură de zahăr pudră
fructe pentru decor(opțional)

Biscuiții se fărâmițează (la blender, mixer, mașină de tocat), se adaugă untul topit peste ei și se amestecă bine. Compoziția se toarnă într-o tavă de tartă unsă cu unt sau într-o tavă detașabilă, tapetată cu hârtie de copt. Se presează bine cu ajutorul unei linguri sau cu mâinile și se dă la frigider pentru 30 de minute.
Cât timp tava cu biscuiți stă la rece, se pregătește crema de brânză. Ouăle (două întregi plus un gălbenuș) se pun într-un vas împreună cu zahărul, vanilia și sucul de lămâie, amestecând bine cu un tel. Se adaugă Philadelphia și smântâna proaspătă, iar compoziția rezultată se toarnă în tava cu biscuiți, după care se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 40 de minute. E bine să supravegheați prăjitura în timpul coacerii pentru a nu se arde deasupra și verificați din când în când pentru a vedea dacă s-a închegat compoziția.
Pentru sos, se taie căpșunile în bucăți mici și se pun pe foc împreună cu lingura de zahăr pudră. Se lasă pe foc domol până când se înmoaie, pentru a se putea da ulterior prin blender. La blender se obține un sos de căpșuni fin și dens, numai bun pentru cheesecake-ul din cuptor:). Sosul se păstrează la frigider.
Se scoate cheesecake-ul din cuptor, se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se dă la frigider pentru minim 4-6 ore. Eu l-am pregătit cu o seară înainte și l-am lăsat la frigider până a doua zi. Se servește cu sosul de căpșuni alături sau cu un alt sos, după gusturile fiecăruia.

Să vă fie de bine!

Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu