Mini-pizza din vinete


Reteta de la Mihai Lambru  

Porniti cuptorul la 180 de grade.
Taiati o vanata mare in felii de aproximativ 2 cm, sarati-le si dati-le deoparte pentru 10 minute. Apoi, tamponati-le cu servetele de hartie, pentru a indeparta excesul de apa. Treceti fiecare felie prin albus de ou, apoi prin pesmet si puneti-le intr-o tava cu hartie de copt; presarati deasupra lor cateva picaturi de ulei de masline.
Dati tava la cuptor pentru 10-12 minute, pana cand feliile de vanata sunt rumene si usor crocante. Intoarceti-le pe partea cealalta, presarati-le din nou cu putin ulei si mai dati-le la cuptor inca 5-7 minute.

Cat timp vinetele se coc la cuptor, pregatiti sosul de rosii: dati prin blender o jumatate de conserva de rosii, apoi puneti-o la foc mic cu un catel de usturoi tocat marunt, cateva fire de oregano proaspat, putin zahar, sare si piper. Cand sosul s-a ingrosat usor, dati-l deoparte de pe foc si lasati-l sa se raceasca.

Scoateti vinetele din cuptor si lasati-le si pe ele sa se raceasca. Cand s-au racit suficient, puneti pe fiecare felie putin sos de rosii, apoi topingurile (eu am folosit ardei gras si putina sunca de pui; puteti folosi spanac, bacon, chiar si porumb). Deasupra puneti o felie de mozzarella. Mai dati mini-pizza la cuptor inca 5 minute, pana cand mozzarella s-a topit.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu