Mancare de fasole boabe cu carnati afumati
Reteta de la Oana Neagu
Ingrediente:
-500 gr de fasole
-o ceapa
-ardei gras
-un morcov
-suc de rosii
-ulei
-piper
-boia
-cimbru uscat
-sare
-500 gr carnati afumati
Fasolea se alege, se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte. Bobul de fasole se va umfla, dublandu-si volumul. A doua zi aruncati apa si scurgeti fasolea.
Ca sa reusiti o reteta de fasole trebuie sa stiti un lucru: fasolea se fierbe in 3 ape.
Puneti apa la fiert intr-o oala. Adaugati si fasolea si lasati-o sa fiarba 15 minute.
Intre timp fierbeti cea de-a doua apa.
In oala cu fasole, apa se va colora. Scurgeti fasolea, aruncati apa.
Adaugati fasolea scursa si prefiarta in cea de-a doua apa clocotita.
Lasati iar sa fiarba cam 15 minute si aruncati iar apa.
Repetati pana la a treia apa.
Caliti ceapa in putin ulei pana devine sticloasa. Cand caliti ceapa, presarati sare peste ea, ca sa se inmoaie mai repede.
Adaugati morcovul tocat cubulete peste ceapa si continuati sa caliti inca 3 minute.
Apoi adaugati legumele prajite (cu uleiul din tigaie).
Lasati sa fiarba pana cand toate legumele sunt aproape fierte.
Tocati ardeiul cubulete.Adaugati si ardeiul calit usor in mancare si continuati fierberea.
Caliti putin jumatate din cantitatea de carnati.
Adaugati si carnatii (cu uleiul lor) in oala si lasati-i sa fiarba cu toata mancarea (fasolea va lua un gust nemaipomenit de bun de afumatura si condimente ). Condimentati cu sare, piper, cimbru uscat.
Intre timp faceti "prajeala". Prajiti sucul de rosii (cam o ceasca) in putin ulei, pana se ingroasa putin.Adaugati "prajeala" peste fasole.Continuati sa o fierbeti pana cand scade, iar sosul devine legat.
Garnitura clasica este cea de muraturi. Eu am avut o salata din ardei copt.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu