Steluta pentru Mos Nicolae



Reteta de la Madalina Marin


Ceva bun si pentru Mos Nicolae si pentru toti cei care isi serbeaza ziua numelui. La multi ani!

Ingrediente

* 400 g biscuiti petit beurre
* 50 g cacao
* 100 g nuci prajite
* 50 g stafide
* 3 cubulete de rahat
* 150 g zahar
* 250 g unt
* esenta de cafea
* esenta de rom
* coaja rasa de portocala

Glazura :

* 150 ciocolata amaruie
* 30 g unt
* 100 ml frisca lichida

Ornat :

* frisca lichida
* colorant alimentar rosu si verde

Mod de preparare:

Se face un sirop din apa, zahar si cacao. Se fierbe pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit.

Biscuitii se zdrobesc intr+un castron mare. Se toarna deasupra siropul si se amesteca bine.

Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul si esentele, apoi se adauga peste biscuitii inmuiati in sirop si se omogenizeaza bine. Se adauga nuca prajita si zdrobita mai mare, stafidele, rahatul taiat cubulete si coaja rasa de portocala. Se amesteca totul foarte bine , apoi se pune intr-un castron tapetat cu folie de plastic. Se da la congelator.

Se prepara glazura : se pun la foc foarte mic frisca lichida, untul si ciocolata rupta in bucatele. Se topeste totul, apoi se da putin la racit.

Se rastoarna tortuletul pe un platou si se glazureaza. Se orneaza cu frisca batuta spuma tare alba sau amestecata cu colorant alimentar. Se da la rece pana a doua zi.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu