1 kg mazăre proaspătă sau congelata
2 piepti de pui potriviţi dezosaţi şi fără pielite
1 ceapă mare roşie tocată mărunt+2 fire de ceapă verde-calita în 2 linguri de ulei
1/2 legătura pătrunjel tocat mărunt
2-3 linguri de morcov ras
1/2 legătura mărar tocat mărunt
sare, piper
2 ouă
1. Carnea de pui se toacă la maşina de tocat sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.
2. Se adăugă verdeaţă, ceapă, ouăle, morcovul, sarea şi piperul. Se amestecă bine-bine.
3. Se formează chifteluţe şi se pun într-o tavă de cuptor tapetata cu hârtie de copt.
4. Se introduc în cuptorul preîncălzit şi se ţin câte 10 minute pe fiecare parte.
5. Între timp se curăţa mazăre, se spala bine în 2-3 ape, iar apoi se pune într-o cratiţă şi se toarnă apă cât să o acopere. Se pune 1/4 linguriţă de sare şi se fierbe 10-15 minute.
Apoi se scurge de apă şi se pasează cu blenderul sau pentru a obţine un piure fin se trece prin sită 1-2 ori.
Se aşează pe farfurie 2 linguri de piure şi câteva chiftelute….sunt aşa de bune:)
O idee...de pus in practica!Revin cu rezultatul.
RăspundețiȘtergere