Ingrediente :
500 g ciuperci palaria sarpelui sau cuci :)
500 g ciuperci pleurotus sau bureti de fag
6 cepe mari
50 ml ulei
2 fire ceapa verde
1 lingura leurda ( eu am avut-o tocata si pusa la congelator )
5 catei de usturoi ( eu am uitat sa-i pun (( , insa voi sa puneti neaparat !!!! )
2 morcovi potriviti
sare, piper
1 /2 legatura patrunjel
Separati palariile de picioruse ( piciorusele nu se folosesc !!! ), le spalati bine de pamant , apoi le rupeti fasii . La buretii de fag , daca-i aveti proaspati , taiati cu cutitul doar partea cu pamant , apoi palariile le rupeti fasii , iar piciorusele le taiati pe lungime . Eu am mai avut bureti de fag de la congelator si tare m-am bucurat ca am putut face aceasta tocanita cu doua feluri de ciuperci culese de mine din padure !! Dupa ce le-ati spalat bine si le-ati rupt in fasii , le lasati la scurs intr-o strecuratoare .
Curatati ceapa, apoi o taiati solzisori si o puneti la calit in uleiul incins. Amestecati din cand in cand in ea pentru a nu se prinde , iar cand aceasta devine sticloasa , adaugati ciupercile si morcovii curatati si dati pe razatoarea mare . Pisati usturoiul intr-un mojar si adaugati-l peste ciuperci .Lasati totul pe foc , maxim 30 de minute , dar sa nu cumva sa uitati sa amestecati din cand in cand in cratita. Inainte de a stinge focul , condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi adaugati frunzele de patrunjel tocate si puneti capacul .Lasati cratita acoperita circa 10 minute , apoi serviti tocanita cu mamaliguta sau paine proaspata .
POFTA BUNA !!!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu