3 albusuri (folositi oua mari)
aprox. 220 gr zahar
culori si bomboane decorative (optional)
Mi-au ramas niste albusuri de oua si am zis sa nu le arunc si sa fac niste bezele ca si as anu mai facusem de ceva timp. S-au evaporat in timp record, bine ca am apucat sa iau cateva si sa le pozez. Reteta de bezele este una usoara, coacerea lor este mai dificila. Preincalzim cuptorul la 80-100 de grade. Depinde de fiecare cuptor in parte, cuptorul meu este unul electric. Punem o cratita cu apa pe foc, pentru bain marie. Batem albusurile spuma si apoi punem zaharul putin cate putin, mixand continuu.
Cand albusurile s-au intarit, punem bolul la bain marie si mixam la viteza medie pt inca 5-7 minute.
Apoi impartim compozitia si adaugam coloranti sau lasam bezelele albe, eu am folosit roz, galben si mov. Culorile folosite sunt de la Wilton si le recomand cu caldura.
Punem compozitia in pos sau intr-o punga. In tava am pus hartie pt copt, nu am incercat sa fac bezele cu tava unsa cu ulei. Dam la cuptor pt aprox. 2 ore. Eu mereu incerc bezelele sau imi dau seama daca sunt ok in functie de cat de usoare sunt. Daca cuptorul vostru coace f tare, lasati usa de la cuptor intredeschisa. Bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se rumeneasca si sa isi schimbe culoarea.
Enjoy!
Majoritatea retetelor de bezele nu prevad baterea albusului la cald - rezultatul este o masa cleioasa care nu seamana cu bezelele ... Numai asa, batute alternativ la rece si cald ies bezele care la copt isi maresc volumul si sunt uscate (crocante).
RăspundețiȘtergereDe multe ma intreb cum de este posibil ca ani si ani sa fie transmisa o reteta fara succes de reusita - probabil ca ese doar copiata fara a fi incercata... BUBULINAGOSPODINA - iti multumesc !