Piept de pui cu ananas


Reteta de la Felicia Hoble


O mancare dulce-acrisoara usoara si delicioasa.

Ingrediente (4-6 portii)


• 450 piept de pui (dezosat si fara piele) taiat in bucati mici 
• 1-1.5 cani ananas proaspat taiat bucati
• 2 buchete de broccoli rupte in bucati mici 
• 1 punga germeni de fasole 
• 2 morcovi, taiati in rondele
• 1 ardei rosu, taiat fideluta 
• 1.5 cm ginger proaspat, taiat marunt sau rondele
• 4 linguri ulei 
• 2 linguri ulei susan 
• 2 sos de soia ( sau mai mult daca se cere )
• 100 ml vin alb ( eu am folosit Pinot Blanc) 
• sare si pieper 
• 1 chilli mic si uscat (optional) Intr-o tigaie mai inalta se incalzesc trei linguri de ulei si se adauga bucatile de pui. 



Se rumenesc pe ambele parti, cam 5-7 minute. Se adauga bucatile de morcovi, ananas si vinul si se acopera si se gateste totul la foc mic pentru inca 5 minute. Se adauga buchetelele de broccoli si uleiul de susan si chilli matruntit (daca se foloseste) si se mai lasa pe foc cam 5 minutes. Se asezoneaza cu sare si piper si se mai adauga sos de soia daca este necesar. 


Intr-un wok sau alta tigaie se incalzeste o lingura de ulei si se adauga germeni de fasole care se stir-fry pentru aproximativ 1-2 minute. Se aduaga germenii la mancarea de piept cu ananas si se amesteca usor. Se serveste cu gimbir presarat sau taiat rondele.


Pofta buna!


Mai multe retete delicioase de la Felicia gasiti pe blogul Felisrecipes.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu