Tort Caramel de Albuse cu nuci

 




Reteta de la  Ramona Alina Pintea


14 albuse
un praf de sare
300 gr zahãr
100 gr nucã mãcinatã
unt si zahãr pentru formã sau caramel lichid

* Bate albusele tare cu un praf de sare si zahãrul treptat pânã se dizolvã complect.
La urmã adaugã nucile si amestecã.

*Unge o formã mai adâncã cu caramel sau unt zi zahãr.
Cu mâna ia din compozitie si pune în formã, aranjeazã si dã la copt cam 20 minute la 180ºC.

* Scoate, lasã la rãcit si întoarce pe un platou larg.
Poti orna cu jumãtãti de nuci,cocos, migdale...



Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela




Un comentariu:

  1. il voi incerca si eu...observ ca nu are nici un pic de faina, sper sa iasa...

    RăspundețiȘtergere