Muffins cu bacon si oua de prepelita



Ingrediente (pentru 12-14 muffins):
250 g faina
2 lingurite praf de copt
o lingurita zahar
o jumatate de lingurita sare
250 g bacon
cateva fire de arpagic (chives) sau partea verde de la un fir de ceapa, tocate marunt
50 g parmezan, ras
240 ml lapte integral
un ou
12-14 oua de prepelita
80 g de unt topit

Incepeti cu baconul – il puteti praji rapid intr-o tigaie teflonata fara ulei; eu l-am pus intr-o tava cu hartie de copt si l-am dat la cuptorul incins la 140 de grade pentru 15 minute, pana cand a fost bine rumenit si crocant. Dupa ce se raceste, tocati-l marunt.

Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul, sarea, baconul, arpagicul/ceapa verde si parmezanul ras. In alt bol amestecati laptele cu oul si apoi turnati-l in celalalt bol, amestecand usor. Dupa ce le-ati incorporat, adaugati si untul topit si mai amestecati putin.

Puneti putina umplutura in fiecare forma din tava de muffins. Ajutandu-va de o lingurita faceti un pic de spatiu in mijlocul compozitie si spargeti in fiecare cate un ou de prepelita. Turnati usor restul compozitiei peste ou (pana la 2/3 din forma), avand grija sa acoperiti galbenusul.

Dati tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana cand albusul e copt si briosele incep sa se crape usor la suprafata. Puteti face si testul cu scobitoarea.



Scoateti tava din cuptor si lasati briosele sa se raceasca putin inainte de a le scoate din forme.

Pofta buna!



Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu