Retetea de la Magda Adina
Ingrediente :
- 5 ciuperci champignon, maricele
- 1 ardei capia , rosu
- 270 g faina
- 5 oua
- 130 ml lapte
- 120 g cascaval afumat
- 8 linguri ulei de dovleac ( puteti folosi de masline sau de floarea soarelui )
- 1/2 plic drojdie uscata
- sare
- piper
- 100 g mozzarella
- 30 g unt
Ungeti cu unt o tava de chec , apoi o tapetati cu faina .
Intr-o craticioara cu apa , puneti ciupercile impreuna cu 1/2 lingurita sare si le lesati sa dea 2-3 clocote . Le puneti apoi la scurs intr-o strecuratoare.
Mixati ouale intr-un castron , adaugati laptele , sarea si piperul si mai mixati putin.Amestecati faina cu drojdia uscata , apoi o adaugati treptat in compozitia de oua.Turnati si uleiul in fir subtire , apoi cascavalul ras pe razatoarea mica ( doar jumatate din cantitatea de cascaval ras o puneti in compozitie ).Amestecati bine compozitia cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnati jumatate din compozitia obtinuta in tava de chec unsa si tapetata.
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Puneti cateva fasii de ardei in compozitia din tava , apoi aranjati cele 5 ciupercute , una langa alta , stand in picioare ( ciupercutele le lasati cu tot cu codita).Presarati cantitatea de cascaval ramas peste ciupercute .
Turnati cealalta jumatate din compozitie peste ciuperci , mai puneti cateva fasii de ardei pe langa ciuperci , apoi radeti pe razatoarea mare branzica mozzarella si o presarati si pe ea deasupra ultimului strat din compoztia de chec.
Coaceti checul in cuptorul preincalzit circa 40 de minute.Dupa ce checul e copt , il lasati sa se raceasca putin , il taiati felii si-l serviti caldut .
Noi l-am servit si caldut si rece , si garantez ca e la fel de bun in ambele variante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu