Reteta de la Ramona Alina Pintea
Aceste "sonhos" se pot pregãti si cu cartofi dulci, morcovi, orez sau chir creveti si sunt traditionali sãrbãtorilor de iarnã portugheze si braziliene.
Ingrediente:
25 gr drojdie proaspãtã
100 ml lapte cãldut
500 gr piure de dovleac
80 gr zahãr + zahãr pt pudrat
sucul de la o portocalã
2 ouã
o linguritã scortisoarã pudrã
200 gr fãinã
Preparare:
1) Piureul se pregãteste asa:
Am fiert dovleacul cu un baton de scortisoarã, apoi am scurs bine de lichid si am lãsat la rãcit.
2) Drojdia se dizolvã în laptele cãldut si se amestecã cu restul ingredientelor în afarã de fãinã, pe care am pus-o chiar la urmã de tot.
Acoperã si lasã la loc cãldut sã creascã.
3)Pune uleiul la încãlzit si amestecã bine aluatul crescut cu o lingurã.
Tot cu lingura se ia porti de aluat si se prãjesc bine pe ambele pãrti.
Se scot pe un platou tapetat cu multã hârtie absorvantã.
Se trec prin zahãr normal încã calde si se servesc imediat.
Poftã mare:)
Mai multe retete delicioase de la Ramona Alina, gasiti pe blogul Piri Piri e Canela
se intaresc rau dupa ce se racesc??
RăspundețiȘtergere