Reteta de la Dianu Andreea
De caramel nu va mai zic, stiti deja ca este iubirea mea :)) Sa aveti o seara frumoasa
Ingrediente:
3 gutui
100 g stafide
150 g nucat tocata
50 g unt
50 g zahar
Bezea:
2 albusuri
100 g zahar
1 lingurita amidon
1 lingurita zeama de lamaie
1 praf de sare
Caramel:
100 g zahar
50 g unt
70 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Gutuile se spala, se taie pe jumatate si se scobeste mijlocul, lasand totusi pulpa. Intr-o cratita se pune apa cu putin zahar si in momentul in care clocoteste se pun jumatatile de gutuie. Se fierb 7-10 min pana se inoaie, apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca.
Bezea:
Albusurile se bat cu un praf de sare pana obtinem spuma, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie. La final se adauga amidonul amestecat cu nuca tocata si stafidele.
O tava se unge cu unt si se aseaza jumatatile de gutuie, in fiecare se pune cate un cubulet de unt si o lingurita de zahar,nuca si cateva stafide. Deasupra se pune cate 1-2 linguri bezea.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la temperatura ridicata pana se rumeneste bezeaua.
Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca.
Gutuile se servesc cu sos caramel.
Mai multe retete delicioase pregatite de Andreea gasiti pe blogul Pasiune pentru bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu