Bradut din turta dulce


Retetea de la Rodica Paraschiv


Ce ai nevoie:

250g zahar,1
50ml apa,3 linguri ulei,2 galbenusuri, 150ml lapte,150ml lapte,1 lingurita amoniac, 50g zahar,cuisoare, scortisoara.ghimbir si faina.Pentru glazura ai nevoie de 2 albusuri si 200g zahar pudra plus zahar vanilat1 plic.


Se ard 250g zahar(sa fie o culoare deschisa) si se sting cu 150 ml apa pe care o turnati incet cu grija ca sa nu dea afara si adaugati 3 linguri ulei.Dupa ce s-a racit se adauga: 2 galbenusuri, 150ml lapte caldut,1 lingurita de amoniac, 50g zahar, mirodeniile si faina cat cuprinde ca sa fie un aluat potrivit.


Se intinde o foaie nu prea subtire si se taie ce forme doreste fiecare .Eu am facut din carton stelute de marimi diferite si am construit acest bradut dupa care am copt stelutele pe rand. Intre timp batem albusurile spuma si treptat turnam zaharul pudra si zaharul vanilat.


Cand se scot formele din cuptor asa calde se introduc in spuma de albus, care trebuie sa fie tare.La suprapunere stelutele se lipesc intre ele cu ajutorul albusului cand inca nu ! e uscat.In final il ornezi cu bombonele sau dupapreferinta. 


Pofta buna! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu