Biscotti brutti ma buoni



Retetea de la Flory Avram


In traducere biscotti urati dar buni. Buni sunt dar urati nu mi se par,imi place forma lor neregulata.Sunt simplu de facut,necesita ingrediente putine si poate fi o buna idee pentru folosirea albusurilor ramase de la alte dulciuri.
Ingrediente:

* 200 g alune
* 200 g nuci
* 320 g de zahar
* 6 albusuri
* o lingura esenta de vanilie

Intr-o tigaie antiaderenta prajim cateva minute alunele si nucile,apoi le macinam in robot. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam putin cate putin zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Incorporam esenta si nucile cu alunele macinate si omogenizam.
Transferam intr-un vas antiaderent si punem la foc mic,amestecand continuu cam 10-15 minute,astfel bezeaua devine mai uscata si se inchide la culore.
Punem biscotti in tavi acoperite cu hartie de copt si coacem 25-30 de minute la 100 °C (in cazul meu 20 de minute la foc mic).Cand au devenit tari sunt gata iar dupa ce s-au racit complet ii scoatem din tava. Sper sa va placa si sa-i incercati.Sunt deliciosi, pofta buna!



Mai multe retete delicioase de al Flory gasiti pe blogul Retete fel de fel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu