Felie de lapte



Reteta de la Madalina Marin


Ingrediente

Foi:

* 4 ouă
* 100 g zahăr
* 20 ml lapte
* 100 ml ulei
* 2 linguri cu miere
* 2 linguri cu griş
* 4 linguri cu făină
* 50 g cacao neagră
* 1/2 plic praf de copt
* 1 fiolă esenţă de vanilie

Cremă:

* 200 g brânză făgăraş Lacteea
* 200 g smântână
* 200 ml frişcă lichidă
* 4 pliculeţe întăritor de frişcă
* coaja rasă de la o portocală
* 4 linguri cu miere
* 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Se prepară întâi crema: se pun toate ingredientele în vasul mixerului şi se mixează până se obţine o cremă fină şi consistentă. Se dă la rece.

Pentru foi, 2 la număr, mixăm gălbenuşurile cu zahărul, mierea şi vanilia până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, grişul şi praful de copt, apoi cacaoa, uleiul şi laptele. Se omogenizează bine compoziţia apoi se încorporează albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se împarte compoziţia în două şi se coc pentru cca 15 minute în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.

Cand blaturile s-au răcit se poate monta prăjitura punând toată crema între ele. Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu