Amandine



Reteta de la Madalina Marin


Blat:

* 6 ouă
* 150 g zahăr
* 2 linguri cu ulei
* 2 linguri cu apă rece
* 2 linguri cu vârf cu cacao
* 8 linguri cu făină
* esenţă de rom

Crema:

* 300 g unt
* 200 g zahăr pudră
* 2 linguri cu vârf cu cacao
* 1 pliculeţ de ness
* esenţă de rom

Sirop:

* 400 ml apă
* 150 g zahăr
* puţină zeamă de lămâie
* esenţă de rom

Glazura:

* 150 g ciocolată cu lapte
* 120 ml frişcă lichidă
* 50 g unt

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu ulei şi apă, apoi se adaugă esenţa de rom si făina cernută cu cacaoa. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 30 de minute, dar pentru siguranţă se face testul scobitorii. Se dă la răcit.

Crema: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pudră. Se adaugă cacaoa, nessul şi esenţa picatură cu picătură ca să nu se taie crema. Se dă la rece.

Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa şi se lasă la foc mic să se dizolve. Apoi se adaugă zeama de lămâie si esenţa de rom şi se dă siropul la răcit.

Glazura: se topesc ciocolata şi untul în frişca lichidă la foc mic până se obţine o cremă.

Asamblare: blatul răcit se taie în două pe lung. Se însiropează bine. Între cele două foi se pune toată crema. Se dă la rece pentru o oră, apoi se taie în pătrăţele şi fiecare în parte se glazurează. Se servesc a doua zi.

Poftă bună!



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu