Friptura de porc cu mustar


Reteta de la Geioan Geioan

Necesar:
Ceafa de porc – omul si felia (omul si perechea de felii, dupa putere )
Mustar – o lingurita pentru fiecare felie de carne 
Ardei iute sau sos iute , piper , sare – nu neaparat – mustarul este sarat
Nucsoara si ulei 
Garnitura : cartofi , sare , piper , ulei . totul la cuptor in plus muraturi 


Taiati carnea felii groase pe care le bateti usor . Aceasta se presara cu piper si nucsoara apoi se unge cu mustar- o lingurita pentru fiecare felie si se lasa sa stea cam 30 de minute la marinat . In acest timp , cartofii se baga la cuptor la foc maxim, in prealabil fiind condimentati si unsi cu putin ulei , pentru 30 de minute. Peste cartofi se astern feliile de carne care se stropesc cu” un gram “de ulei si se baga iar la cuptor pentru – cat vreti voi in functie de cat de suculenta sau cat de uscata vreti sa fie carnea . 


Pofta s-aveti !






Un comentariu:

  1. Este superba reteta--doar o idee,cind este totul gata ,puneti in alta tava carnea adugati putin sos din tava in care sa facut si turnati bere peste carne(250 mil) si mai dati-o la cuptor 10min

    RăspundețiȘtergere