Biscotti cu smochine



Retetea de la Magda Adina 
Ingrediente :
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua intregi
  • 170 g unt
  •  praf de sare
  • 250 g smochine confiate , taiate bucatele mici
  • 1 plic zahar vanilat
Amestecati intr-un castron , faina cu praful de copt si sarea .
Intr-un bol , mixati cele doua oua cu zaharul , pana acesta se topeste.Adaugati untul (il scoateti cu o zi inainte din frigider si-l pastrati la temperatura camerei ) , apoi adaugati zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie si mai mixati putin.Puneti peste compozitia obtinuta smochinele taiate si amestecati bine totul cu ajutorul unei linguri de lemn.
Adaugati treptat faina amestecata cu cele spuse mai sus  si amestecati bine  . Daca compozitia este prea lipicioasa , mai puteti adauga putina faina.
Cand compozitia devine omogena , formati doua batoane pe care le puneti intr-o tava in care ati pus hartie de copt . Aplatizati cele doua batoane cu degetele , apoi bagati tava in cuptorul preincalzit ptr circa 30 de minute.
Scoateti  tava si lasati batoanele sa se raceasca , apoi le taiati in fasii de circa 2 -3 cm.Le puneti inapoi in tava si le mai coaceti 5 minute pe o parte si inca 5 pe cealalta , pana se rumenesc putin.
Le lasati sa se raceasca si le puteti servi alaturi de ceai , lapte sau cafea .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu