Ciocolata de casa cu coaja de citrice si caju



Reteta de la Madalina Marin


Reţetă inspirată de pe Bucatar Maniac la care am adaugat puţină aromă de iarnă.


Ingrediente

* 45 g unt sau margarină
* 80 ml apă
* 200 g zahăr
* 250 g lapte praf
* 25 g cacao
* coajă rasă de portocală şi mandarină
* alune caju prăjite şi sărate

Mod de preparare

Se face un sirop din apă şi zahăr. Se amestecă la foc mic până s-a dizolvat tot zahărul, apoi se adauga untul sau margarina şi coaja rasă de citrice. Se mai lasă să dea câteva clocote împreună , apoi se dă la răcit.

Se împarte siropul în două, la fel şi laptele praf. În jumătate se adaugă laptele praf cu alune zdrobite şi coajă de citrice, iar în cealaltă jumătate laptele amestecat cu cacaoa , alune şi coajă de citrice. Se amestecă bine ambele compoziţii …..atenţie! nu cu mixerul că vor fi foarte vârtoase !….apoi se pun intr-un vas tapetat cu folie de plastic şi se lasă la temperatura camerei să se usuce până a doua zi.

Poftă bună!



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu