Muffin cu cocoa si unt de arahide


Retetea de la Felicia Hoble

Imi plac la nebunie acesti mai ales pentru aroma de alune si bucatile crocante de alune din peanut butter. Sunt pur si simplu deliciosi!!! Un mic dejun perfect langa o ceasca de cafea neagra si fierbinte .
Ingrediente (pentru 12 muffinsi)
1/2 cana ulei de struguri 
2 cani faina alba sau integrala (eu am folosit 1 cana faina alba, 1 cana faina integrala)
2/3 cana zahar brun 
1/3 cana cocoa neindulcita
1 lg-ta praf de copt 
1/2 lg-ta bicarbonate de amoniu
1/2 lg-ta sare
1 cana smantana sau iaurt
2 oua
2 lg-te esentza de vanilie 

Pentru spirala cu unt de arahide 
1/2 cana unt de arahide cu bucati crocante de alune (se poate folosi cel cremos)
2 lg-ri unt, (la temperatura camerei)
1 lg lapte 
1/2 cana zahar praf 
Incalziti cuptorul la 375F. Aliniati hartiutele de muffins in tava.
Amestecati intr-un vas mare faina, cocoa, praful de copt si bicarbonatul de amoniu. In alt vas amestecati ouale cu uleiul si zaharul pana devine o compozitie cremoasa. Adaugati smantanasi esenta de vanilie. Adaugati treptat amestecul de faina si amestecati pana s-au combinat bine. Umpleti formele de muffin. 
Intr-un vas mai mic amestecati untul de arahide cu untul pentru 2-3 minute. Adaugati laptele si zaharul praf si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati o lingurita din amestecul de unt de arahide deasupra fiecarui muffin si cu un cutit amestecati ca sa formati o spirala. 
Coaceti muffinsi pentru aproximativ 20 minute sau faceti testul scobitorii. Lasati mufinsi se racoreasca in tava pentru 5 -10 minute si apoi ii puteti transfera pe un gratar sa se raceasca complet. Asta daca rezistati sa nu gustati unul imediat .
Pentru un plus de « rasfat » puteti adauga si ½ cana chipsuri de ciocolata neagra.
Pofta buna !



Mai multe retete delicioase de la Felicia gasiti pe blogul Felisrecipes.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu