Retetea de la Felicia Hoble
Ingrediente (pentru 12 muffinsi)
1/2 cana ulei de struguri
2 cani faina alba sau integrala (eu am folosit 1 cana faina alba, 1 cana faina integrala)
2/3 cana zahar brun
1/3 cana cocoa neindulcita
1 lg-ta praf de copt
1/2 lg-ta bicarbonate de amoniu
1/2 lg-ta sare
1 cana smantana sau iaurt
2 oua
2 lg-te esentza de vanilie
Pentru spirala cu unt de arahide
1/2 cana unt de arahide cu bucati crocante de alune (se poate folosi cel cremos)
2 lg-ri unt, (la temperatura camerei)
1 lg lapte
1/2 cana zahar praf
Incalziti cuptorul la 375F. Aliniati hartiutele de muffins in tava.
Amestecati intr-un vas mare faina, cocoa, praful de copt si bicarbonatul de amoniu. In alt vas amestecati ouale cu uleiul si zaharul pana devine o compozitie cremoasa. Adaugati smantanasi esenta de vanilie. Adaugati treptat amestecul de faina si amestecati pana s-au combinat bine. Umpleti formele de muffin.
Intr-un vas mai mic amestecati untul de arahide cu untul pentru 2-3 minute. Adaugati laptele si zaharul praf si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati o lingurita din amestecul de unt de arahide deasupra fiecarui muffin si cu un cutit amestecati ca sa formati o spirala.
Coaceti muffinsi pentru aproximativ 20 minute sau faceti testul scobitorii. Lasati mufinsi se racoreasca in tava pentru 5 -10 minute si apoi ii puteti transfera pe un gratar sa se raceasca complet. Asta daca rezistati sa nu gustati unul imediat .
Pentru un plus de « rasfat » puteti adauga si ½ cana chipsuri de ciocolata neagra.
Pofta buna !
Mai multe retete delicioase de la Felicia gasiti pe blogul Felisrecipes.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu