Reteta de la Enyedi Sandor
Saturat putin de mancarurile grele de sarbatori am modificat o reteta vazuta acu’vreo 2 ani pe net, practic un “pizza” sau un “langos secuiesc” facut altfel…Din fotografii reiese toata reteta, e deosebit de simplu de facut.
Un aluat de pizza (sau aluat de paine putin mai “gumelastic”) impartit in bilute de 40-50 gr. Se intind sub forma de cerc (cat de cat), se pune umplutura de carnati afumati taiati rondele, felioare mici de cas, rondele de praz, ardei dulce taiat cubulete, usturoi taiat subtire sau orice altceva) si se formeaza “gombotzi” care se pun intr-o tava mai inalta unsa cu untura.
Se mai arunca cateva rondele de carnati, se razuieste cascaval dupa gust.
Cuptor preincalzit la 200 gr.C, se coace 25 min. la 180 gr. (in cuptor cu convectie)
Se serveste cald cu ketch-up sau cu ce vreti voi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu