Tocanita de pipote si inimi cu ciuperci

Reteta de la Margareta Cismasiu

Tocanita este mancarea cea mai aromata,mai versatila si foarte satioasa datorita mutitudinii de ierburi si arome sau tipuri de carnuri din care se face.Aceasta tocanita este din maruntaie:inimi si pipote.Nu toata lumea agreeaza mancarurile din organe.dar pipotele si inimile de pui sunt delicioase,chiar daca sunt mai fibroase si necesita un timp de gatire mai lung.

Ingrediente:
1 kg pipote si inimi,3 morcovi,1 patrunjel,1 ceapa,2 ardei kapia,1ling ulei,100ml vin,1 leg.patrunjel verde,1 leg.menta,500ml bulion,500gr ciuperci,sare,piper macinat,piper boabe,4-5 felii bacon.

Mod de preparare:
Pipotele se curata bine si se spala.La fel si inimile.Se pun intr-o cratita impreuna cu ceapa taiata julien ,morcovii si patrunjelul tocate.Se adauga baconul si ardeiul tocat.Se potriveste de sare si piper si se adauga piperul boabe si menta tocata marunt.Deasupra se toarna uleiul si vinul.Se acopera cratita cu un capac si se da la cuptor pentru doua ore.
Dupa acest timp,se scoate cratita din cuptor,se adauga bulionul si ciupercile tocate si se da din nou la cuptor,de data asta,fara capac.Se mai tine inca o ora,timp in care sosul va scadea.
Cand e gata,se scoate din cuptor si se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Se serveste cu garnitura de piure de cartofi.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu