Reteta de la Margareta Cismasiu
La capitolul "Muraturi" va aduc o delicioasa reteta de salata de varza.Nu,nu e clasica varza murata,e un fel de pickles.Eu ii spun simplu,salata de varza.
Cu siguranta,dupa ce ati pus ardeii umpluti cu varza,v-a mai ramas niste varza tocata.E modul cel mai delicios de a folosi aceasta varza.
Pe langa morcovii,telina si patrunjelul taiati fideluta din varza,se mai adauga 2-3 ardei rosii taiati fasii subtiri si 2-3 cepe taiate julien.Se mai toaca o mana de patrunjel verde si una de telina si se adauga in varza.Se amesteca totul bine.
Se prepara un derssing din 2 parti apa si una de otet,zahar si sare dupa gust.Se fierbe doar cat sa se topesca zaharul si sarea.Se toarna peste varza si se amesteca bine.Nu trebuie sa fie zemoasa varza,pentru ca va mai lasa si ea zeama.
Cu o lingura se pune varza in borcane,presand bine sa nu ramana goluri de aer.Zeama se toarna deasupra si se inchid ermetic borcanele.
Se pastreaza la rece,in camara,pana in momentul servirii.E delicioasa langa fasole,fricpturi,tocanite,mancaruri.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu