Prajitura "Dinte de negru"


Reteta de la Margareta Cismasiu

Ingrediente:
               Blat: 4 galbenusuri,250 gr unt,200 gr zahar,200 gr faina,3 ling cacao,1/2 cana lapte,1praf de copt,1 zahar vanilat.
               Bezea: 4 albusuri,un praf sare,200 gr zahar.
               Sirop: 1 ling cacao,2 ling zahar,3 ling apa.

                 Mod de preparare:
              Pentru negresa,se mixeaza unul cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga cele patru galbenusuri, laptele ,vanilia,praful de copt si cacaoa amestecata cu faina.Se omogenizeaza totul bine.Optional,se poate dauga in compozitie cateva nuci prajite si tocate grosier sau cateva stafide.
             Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Dupa aprox.40 min se inteapa cu o scobitoare.Daca iese curata,negresa este gata.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
            Intre timp,se prepara bezeaua.Albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga zaharul si se bate in continuare,apoi se pune la bain marie si se mai bate aprox.20min.pana bezeaua se leaga bine.Se lasa deoparte sa se racoreasca.
            Pentru a prepara siropul,se pun ingredientele la foc si se fierb pana zaharul e complet topit.Se lasa sa mai dea 2-3 clocote,apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
           Peste blatul rece se intinde bezeaua racorita.Cu ajutorul unei furculite se stropeste bezeaua cu siropul rece.Tot cu furculita se fac acele forme in relief,moturi,sau dinti cum le zice Viky.Dupa cum se vede,mie nu prea mi-au iesit,dar prajitura a fost la fel de aspectuasa si gustoasa.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu