Banitsa (placinta bulgareasca)


Reteta de la Camelia Bizadea 

1 pachet de foi de placinta
700 gr branza sarata (telemea de vaca am folosit ,fara zer in ea)
4 oua
400 gr iaurt
1/2 pachet unt
un varf lingurita bicarbonat de sodiu

Umplutura :
Branza se zdrobeste cu dosul furculitei ,se adauga ouale ,
iaurtul si bicarbonatul .Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.

Topim untul (folosim o pensula pentru uns)

O tava ,de preferat rotunda , se unge cu putin unt peste care se pune hartie de copt .
Din pachetul de foi de placinta ,se ia o foaie ,se unge cu putin unt ,apoi peste foaia
unsa se pune alta foaie de placinta .Se adauga apoi 3 linguri din compozitia cu branza
,pe jumatate din foaie (sunt doua foi suprapuse) ,apoi se ruleaza ca un sul .
Se aseaza in tava , incepand din centrul tavii ,dand forma sulului , ca a unui melcisor .
Procedam la fel cu restul foilor ,asezand de jur imprejurul melcisorului
pana se umple tava .Ungem placinta cu restul de unt ramas .
Se da la cuptorul incalzit la 180 gr, pentru 25-30 minute .

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

2 comentarii:

  1. Este preferata mea! Am doar o nedumerire: de pui bicarbonat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa spune reteta originala ....nu-i da gust rau ,insa puteti sa nu puneti - oricum ,a iesit foarte buna

      Ștergere