Dovlecei pane


Reteta de la Margareta Cismasiu

Afara ploua marunt si linistit, mercurul in termometre a coborat cu aproape 20 grade,a revenit pofta de mancare si de gatit.In ciuda schimbarii vremii,am facut tot o reteta de vara,care la noi in familie e foarte apreciata.
                    Dovleceii pane se pot consuma ca aperitiv,ca gustare,se pot face sendvisuri cu ei.Sunt deliciosi cu rosii si branza proaspata sau cu sos de usturoi.

                     Ingrediente:
                  dovlecei tineri,oua,faina,sare,piper,ulei.
                  Nu am pus cantitati pentru ca difera in functie de marimea si numarul dovleceilor pregatiti.

                      Mod de preparare:
                    Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele.Se sareaza bine si se lasa 20-30min.sa lase apa.Se sterg bine cu un servet,se dau prin faina,apoi prin ou batut.Pentru o crusta mai crocanta,se mai dau o data prin faina si ou.Pentru un plus de savoare,in oul batut,pe langa sare si piper,se poate adauga putin parmezan ras.
                    Feliile de dovlecel astefel pregatite se prajesc in ulei incins.Se pot praji in baie de ulei sau doar in 3-4 linguri de ulei,dupa preferinte.Se scot pe servete absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.
                    Pentru o preparare mai sanatoasa,feliile de dovlecel sa pun intr-o tava,pe hartie de copt,si se dau la cuptor.Se tin 20 min dupa care se intorc si se mai tin 20 min.
                    Se servesc calzi sau reci;sunt la fel de buni.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu