Spaghete cu fructe de mare



 Reteta de lEnyedi Sandor

cca 300 g fructe de mare (calamar, midii, stridii, creveti) se tin la macerat in putin ulei de masline, busuioc uscat, zeama de la o juma' de lamaie (tinuta inainte de stoarcere 20 sec. la microunde...se dubleaza cantitatea de suc!!!), piper rosu, alb si verde (ca-i reteta magh....italiana), amestec condimente verzi africane de peste, sos de peste, suc de rosii cel putin o ora (fara sare, sosul de peste este sarat!)
In ulei de masline se prajesc: o ceapa mica, o jumatate de ardei verde, o jumatate de ardei rosu, se adauga 4-5 catei de usturoi taiati felioare, se adauga putina pasta de rosii (eu am avut numai suc de rosii, a trebuit sa tin la foc mare cateva minute pana s-a ingrosat) si 1-2 linguri sos de peste sau soia
Se adauga fructele de mare si se fierb-frig cca 5 min. - nu mai mult...fructele de mare se intaresc daca sunt tratate termic mai mult de 5 minute
Cu cca 1 minut inainte de a fi gata se adauga coada de ceapa verde, se aseaza pe spaghetele fierte aldente (se poate orna cu cateva picaturi de smantana fermentata)
Pare complicat, dar de fapt este extrem de simplu si se poate "rata" greu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu