Prajitura "Pofta buna!"


Reteta de la Margareta Cismasiu

Ingrediente:
Blat cu mac : 4 oua,4ling zahar,2ling apa,2ling ulei,4ling faina,2ling mac,1praf sare,coaja de portocala
Blat cu cacao : 4oua,4ling zahar,2ling apa,2lingulei,4ling faina,2ling cacao,1praf sare.
Mousse de ananas: 250gr smantana pentru frisca,200gr dulceata de ananas,1 plic gelatina,2 ling zahar
Mousse de afine: 250gr smantana pentru frisca,100gr afine,1 plic gelatina,3-4 ling zahar,zahar vanilat.


Mod de preparare:
Blaturi: Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare.Se adauga,treptat,uleiul si apa si se mixeaza in continuare.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Galbenusurile cu uleiul si apa se adauga la albusuri si se amesteca incet cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat,se adauga ingredientele uscate: faina amestecata cu macul si coaja de portocala tocata marunt,pentru blatul cu mac,iar pentru cel ci cacao,se procedeaza la fel doar ca faina se amesteca cu cacaoa si se adauga in compozitia de oua.
Fiecare blat de pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Sunt gata cand trec proba scobitorii.Blaturile se scot si se lasa sa se raceasca.

Mousse de ananas: Smantana se bate cu zaharul.Se adauga dulceata de ananas si se mixeaza in continuare.Gelatina se hidrateaza in putina apa timp de 10min dupa care se incalzeste usor pe foc si se amesteca intr-una pana se dizolva.Se toarna peste frisca cu dulceata si se amesteca bine.Mousse-ul se da la rece pana se monteaza.

Mousse de afine:Am folosit afine din borcan,pentru prajituri.Se pot folosi si afine congelate.Se pun in blender si se mixeaza pana devin o pasta.Smantana se bate cu zaharul si zaharul vanilat.Cand e gata,se adauga pasta de afine si gelatina,preparata ca la mousse-ul de ananas.Se da la rece.

Ambele blaturi se taie in doua,pe orizontala,rezultand patru foi.
Aranjare: blat cu cacao,deasupra,mousse de ananas,blat cu mac,mousse de afine,blat cu cacao,mousse de ananas,blat cu mac,glazura de ciocolata.
Glazura:100gr ciocolata menaj se topeste pe foc impreuna cu 100gr smantana pentru frisca si o ling ulei.Se omogenizeaza totul si se toarna deasupra.
Se da totul la rece pana glazura se intareste.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu