Fursecuri fragede (2)


Reteta de la Margareta Cismasiu

                   De cate ori iti doresti ceva dulce de rontait,recomand aceste fursecuri.Dulci,aromate,crocante la exterior si pufoase la interior,indeplinesc cu succes cerintele severe a oricarui pofticios.Si pentru ca azi e Ziua indragostitilor,cum altfel putem sa le fac decat in forma de inima?


                  Ingrediente:
                100gr zahar,250gr unt,350gr faina,2 oua,un praf de copt,un varf de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala.


               Mod de lucru:
           Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu  praful de sare,zaharul si vanilia.Se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza in continuare.Se incorporeaza aromele,iar la sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.Se framanta pana rezulta un aluat moale,nelipicios.Se inveleste in folie si se da doua ore la frigider.
             Dupa ce au trecut cele doua ore se scoate aluatul din frigider si se intinde pe masa infainata.Se pot taia diferite forme,dupa preferinte.Eu am preferat inimioare.Fiecare inimioara se da ,pe o parte, prin  ornamente multicolore apoi se pun in tava.Se da totul la cuptorul dinainte incins.
            Sunt gata cand incep sa se rumeneasca pe fund.

           In loc de ornamente,se poate presara pe fursecuri nuca macinata sau fulgi de cocos.
           Din albusurile ramase se poate pregati o glazura cu care se pot decora fursecurile.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu