Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
1 kg carne macinata vita+porc
3 catei usturoi
2 oua intregi
300 gr ciuperci
1 legatura menta
oregano uscat
boia,sumac,
1 ardei iute Bishop’s Crown
sare
2 linguri pesmet
5-6 cartofi,ulei de masline si oregano
iaurt,boia,curry
Am pus carnea macinata intr-un castron,am pisat usturoiul si l-am pus peste ea,ciupercile le-am maruntit la blender si le-am adaugat peste carne,menta am tocat-o marunt,la fel si ardeiul iute,am mai adaugat pesmet,sare,boia,sumac,oregano si cele 2 oua si am amestecat foarte bine aceasta compozitie pentru a o omogeniza.
Am luat o tava mai mare de cuptor si am tapetat-o cu hartie de copt,am format chiftelutele si le-am asezat in tava si apoi le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit.
Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele nu foarte groase,am pus intr-o tava hartie de copt,putin ulei de masline,am asezat apoi rondelele de cartofi,am presarat sare,oregano,boia putin ulei deasupra si am dat tava la cuptor unde am lasat-o pana cand cartofii au devenit aurii si s-au inmuiat.
Am pregatit un sos din iaurt grecesc 10% grasime,amestecat cu boia,sare,curry,pe care l-am servit langa chiftelute si cartofi,avend astfel un pranz delicios si usor de facut.Avantajul este ca gatite astfel chiftelele nu mai sunt prajite,ci coapte,la fel de gustoase doar ca ceva mai sanatoase decat daca le faceti in mult ulei
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu