Tort Ecler


Reteta de la Andreea Denisa

ALUAT
75 ml ulei
un praf de sare
150 ml apa
100gr faina
3 oua.

CREMA
800 ml lapte
8 linguri zahar
esenta de vanilie
8 linguri amidon
400 ml frisca lichida
2 lingurite de ness granulat

GLAZURA:
100 gr ciocolata
100 ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE

Aluat:
Apa cu sarea si uleiul se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasta turnam faina toata, amestecand continuu cu telul sa nu faca cocoloase, pana se desprinde de pe vas.Se lasa la racorit , apoi se incorporeaza ouale , unul cate unul.Se pun gramajoare dese in tava de 28 cm diametru pe hartie de copt si se dau la cuptor la foc iute , pana cresc , apoi se lasa focul potrivit pana se rumenesc(maxim 20 min in total).Mai departe mai facem si niste gramajoare , dar pe acestea le punem mai rar, la fel se coc. Se scot pe gratar si se lasa la racit.
Crema:
600 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu restul de lapte.Cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa.Luam un sfert din crema asa fierbinte si amestecam cu nesul si lasam la racit.Frisca o batem , un sfert punem in crema de ness, iar cealalta in crema de vanilie.
Glazura
Ciocolata se rupe bucati , se pune frisca lichida,se pune pe abur pana se omogenizeaza.
Asamblare
In tava in care s-a copt se pune blatul , peste se pune crema de vanilie, apoi se taie in doua gogosile facute separat si se umplu cu crema de ness, iar deasupra se glazureaza si se da la frigider. Apoi se scot marginile tavii si gata...

Multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu