Reteta de la Camelia Bizadea
Ingrediente :
Ingrediente blat :
8 oua
3 linguri apa
8 linguri pline cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
13 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite cacao
Mod de preparare :
Mai intai separam ouale .Albusurile se bat cu sarea si apa.
Cand s-au batut spuma ,adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem incontinuu
pana se dizolva zaharul complet.Adaugam si galbenusurile pe care le incorporam in compozitia cu albus .Adaugam si faina ,pe care am amestecat-o cu cacao si praf de copt, pana cand toata faina este incorporata si rezulta un aluat ca de rulada.
Intr-o tava de aragaz ,punem hartie de copt ,o ungem putin cu ulei
apoi turnam compozitia obtinuta ,intinzand-o in mod egal pe toata suprafata
tavii .Dam la cuptor pentru 10 min la 180 gr .
Crema de iaurt :
200 ml frisca lichida
250-300 gr iaurt(eu am folosit kefir)
6 linguri pline zahar pudra
1 plic gelatina granule
2 compoturi piersici (eu am folosit doua cutii Compot Piersici Hame 410 gr )
1 zahar vanilat
Piesicile dintr-o cutie le tocam cubulete mici.
Cealalta cutie de piersici o folosim pentru decor ,taindu-le feliute subtiri .
Hidratam gelatina intr-o jumatate cana de compot aproximativ 10 min .
O punem apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba ,cateva minute.
Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat .
Adaugam gelatina hidratata (racita) iar dupa ce am omogenizat
bine gelatina cu iaurtul adaugam frisca batuta si piersicile taiate
cubulete .
Insiropam blatul cu zeama de la compotul de piersici .
Peste blat, punem crema de iaurt pe care o intindem uniform pe toata
suprafata blatului.Lasam asa vreo 10-15 minute ,dupa care
taiem apoi fasii de 5 cm , din lungimea tavii .
Rezulta cam 5 fasii ,la o tava normala de aragaz.(eu am gresit
impartind blatul in doar 4 parti (fasii) )
Incepem sa montam incepand cu mijlocul .
Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului .
Continuam de jur imprejur pana terminam fasiile .
Dam la frigider pentru cateva ore .
PENTRU DECOR :
200 ml frisca lichida
piersici din compot
1 pliculet tort gelee incolor
Dupa cateva ore de stat la frigider ,timp in care crema de iaurt s-a inchegat
ornam tortul cu felii de piersici si frisca lichida pe care am batut-o spuma.
Peste feliutele de piersici turnam incepand din mijloc , glazura tort gelee transparent
,(repartizand-o cu lingura peste fructe)pe care am facut-o conform indicatiilor de pe plic.
Se da la rece pentru cateva ore,dupa care se mananca cu pofta :) !
POFTA BUNA !
Ingrediente blat :
8 oua
3 linguri apa
8 linguri pline cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
13 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 lingurite cacao
Mod de preparare :
Mai intai separam ouale .Albusurile se bat cu sarea si apa.
Cand s-au batut spuma ,adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem incontinuu
pana se dizolva zaharul complet.Adaugam si galbenusurile pe care le incorporam in compozitia cu albus .Adaugam si faina ,pe care am amestecat-o cu cacao si praf de copt, pana cand toata faina este incorporata si rezulta un aluat ca de rulada.
Intr-o tava de aragaz ,punem hartie de copt ,o ungem putin cu ulei
apoi turnam compozitia obtinuta ,intinzand-o in mod egal pe toata suprafata
tavii .Dam la cuptor pentru 10 min la 180 gr .
Crema de iaurt :
200 ml frisca lichida
250-300 gr iaurt(eu am folosit kefir)
6 linguri pline zahar pudra
1 plic gelatina granule
2 compoturi piersici (eu am folosit doua cutii Compot Piersici Hame 410 gr )
1 zahar vanilat
Piesicile dintr-o cutie le tocam cubulete mici.
Cealalta cutie de piersici o folosim pentru decor ,taindu-le feliute subtiri .
Hidratam gelatina intr-o jumatate cana de compot aproximativ 10 min .
O punem apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba ,cateva minute.
Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat .
Adaugam gelatina hidratata (racita) iar dupa ce am omogenizat
bine gelatina cu iaurtul adaugam frisca batuta si piersicile taiate
cubulete .
Insiropam blatul cu zeama de la compotul de piersici .
Peste blat, punem crema de iaurt pe care o intindem uniform pe toata
suprafata blatului.Lasam asa vreo 10-15 minute ,dupa care
taiem apoi fasii de 5 cm , din lungimea tavii .
Rezulta cam 5 fasii ,la o tava normala de aragaz.(eu am gresit
impartind blatul in doar 4 parti (fasii) )
Incepem sa montam incepand cu mijlocul .
Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului .
Continuam de jur imprejur pana terminam fasiile .
Dam la frigider pentru cateva ore .
PENTRU DECOR :
200 ml frisca lichida
piersici din compot
1 pliculet tort gelee incolor
Dupa cateva ore de stat la frigider ,timp in care crema de iaurt s-a inchegat
ornam tortul cu felii de piersici si frisca lichida pe care am batut-o spuma.
Peste feliutele de piersici turnam incepand din mijloc , glazura tort gelee transparent
,(repartizand-o cu lingura peste fructe)pe care am facut-o conform indicatiilor de pe plic.
Se da la rece pentru cateva ore,dupa care se mananca cu pofta :) !
POFTA BUNA !
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei
Blatul nu iese prea gros? o sa se poata rula fara sa se rupa?
RăspundețiȘtergereSi doar 10 minute la cuptor?? Se coace in 10 minute? unui blat de 8 oua ii trebuie cam 30-40 de minute sa se coaca...
RăspundețiȘtergerenu e gros deloc ,iese ca foaia de rulada ...in 10 min e copt
RăspundețiȘtergereBlatul nu se rupe cand este rulat?
RăspundețiȘtergerearata delicios, dar ar fi fost mai util sa postati niste poze cu " montatul " tortului. Sincer, nu vad in spatiu cum decurge procesul de montare. Ati putea reveni cu detalii. Va multumesc frumos !
RăspundețiȘtergereAnonim , poze cu ,, montatul ,, tortului , gasesti pe blog :)
RăspundețiȘtergere