Prajitura cu branza dulce


Reteta de la Fortan Simona Ana

Ingrediente:

Aluat:
2 oua
6 linguri zahar
6 linguri lapte
6 linguri ulei
Un praf copt
Faina cat cuprinde

Umplutura:
750 g branza vaci scursa bine
100 gr stafide
2 linguri gris
O esenta vanilie
4 galbenusuri
4 linguri de zahar

Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul.
Se adauga laptele,uleiul si se amesteca bine.
Se cerne faina si praful de copt si se adauga in compozitie pana se formeaza un aluat bun de modelat.Nu am masurat cata faina intra dar cred ca aproximativ 500-600gr.
Aluatul se imparte in doua.
Branza scursa bine se amesteca cu galbenusurile si zaharul.Se adauga stafidele care au stat la inmuiat in esenta de vanilie.Se adauga si grisul.
Se intind doua foi in functie de marimea tavii folosite.
Se intinde prima foaie intr-o tava tapetata cu hartie de copt .Peste ea se pune umplutura,
apoi cealalta foaie.
Se inteapa ultima foaie cu furculita.
Se da la foc mediu spre mare pana se rumeneste(circa 25-30min).
Se pudreaza cu zahar.


Mai multe retete de la Simona gasiti pe blogul ei www.forta-n-bucate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu