Chec de portocale


Reteta de la Ariana Karina

Un desert aromat si racoritor este checul de portocale

Ingrediente: 3 oua, 300g zahar, 125 ml ulei,3- 4 portocale, o lamaie, 300 g faina,un praf copt, zahar vanilat, fructe uscate

3 oua intregi se bat cu: 125 ml ulei,pana seamana cu o maioneza. apoi se adauga 300g zahar, un plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si/sau portocala, sucul de la o lamaie  si 250 ml suc de portocala(eu am stors portocale dar se poate pune si suc din comert), 300g faina si un praf de copt. am pus in chec stafide, caise uscate.se pot pune migdale, alune de padure. se pune in tava la copt, cam 35 minute in cuptorul preincalzit pe temperatura 180 grade

Dupa ce s-a copt, am pus deasupra sos de portocale(o reductie din coaja rasa de portocale cu 3-4 linguri suc de portocale si o lingura zahar )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu