Saleuri(3)


Reteta de la  Andreea Mohorea

Ingrediente:

200 gr faina
100 gr unt
100 gr cascaval
1 galbenus de ou
1\2 lingurita sare
apa
Mod de preparare:

Punem faina cernuta intr-un bol impreuna cu sarea.Adaugam untul rece taiat aschii cu cutitul sau dat prin razatoare si se framanta rapid un aluat nisipos.
Adaugam cascavalul si galbenusul si framantam rapid in continuare dupa care adaugam apa putin cate putin pana ce obtinem un aluat elastic.
Acoperim bolul si dam circa 20 minute la frigider.
Intindem foaia de aluat,taiem fasii (lungi si late dupa preferinta fiecaruia) pe care le rasucim putin la capete sau le lasam nerasucite.

Le punem in tava tapetata cu foaie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina)si le dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce saleurile se rumenesc frumos.

Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

Un comentariu:

  1. Nu a reusit niciodata sa inteleg cand se spune ca punem ceva pana cand....Si daca nu iese?Cam cata apa?

    RăspundețiȘtergere