Reteta de la Alina Vicu
Blat
lat- 6 oua mari
- 230 g zahar tos
- 122 g faina
- 70 g cacao (12% grasime)
- 3 lg ulei
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
- 230 g zmeura congelata
- 4 lg zahar
- 300 g marshmallows
- 400 g frisca lichida
- 400 g frisca lichida
- 400 g ciocolata cu lapte
- 6 galbenusuri (4 galbenusuri mari + 2 galbenusuri medii)
- 250 g mascarpone
- 50 ml sirop concentrat de zmeura
- 150 ml apa plata
- 100 g aschii ciocolata cu lapte
- Zmeura proaspata
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam
albusurile de galbenusuri.
3. Batem
galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare.
Adaugam cele 3 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o
amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la
incorporare.
5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma.
Adaugam 115 g de zahar si mixam pana la topirea acestuia.
6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de
albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile
spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o
incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.
7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de
copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.
Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.
Crema de zmeura
!!! Aceasta crema o pregatim in momentul in care asamblam tortul.
1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita non-aderenta.
Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ
10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul
rezultat se ingroasa.
2. Oprim focul si adaugam cele 300 g marshmallows, lasam 1 minut asa dupa
care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste.
Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).
3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, capata
volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de zmeura.
Crema de mascarpone si ciocolata se prepara ca AICI
Asamblare
1. Feliem blatul racit in 3.
2. Punem prima felie intr-un inel pentru torturi, o insiropam, punemi
jumatate din crema de zmeura, a doua felie, insiropam din nou, punem
restul de crema de zmeura si ultima felie de blat pe care o vom
insiropa. Introducem in frigider minim ore.
3. Scoatem tortul, il imbracam in crema de mascarpone, punem deasupra ciocolata taiata fin si zmeura proaspata.
3. Scoatem tortul, il imbracam in crema de mascarpone, punem deasupra ciocolata taiata fin si zmeura proaspata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu