Reteta de la Dana Szocs
Am folosit pentru aluat:
500 gr faina
1 plic de drojdie uscata
un praf de sare
300 ml apa calduta
Pentru umplutura:
2 verze medii ca si marime
sare,piper
1 ou pentru uns aluatul
Am cernut faina intr-un castron mare,am incalzit apa,dar sa nu fie fierbinte,am inmuiat in putina apa drojdia si am lasat-o 10 min deoparte,apoi am pus-o peste restul de faina si am amestecat,am pus usor cate putina apa in timp ce framantam si am facut un aluat nici foarte moale,nici tare ,care se framanta usor.Am lasat deoparte aluatul sa dospeasca linistit.
Varza am taiat-o marunt,intr-o cratita am pus ulei de rapita,am adaugat varza,sare si piper si am calit varza pana s-a inmuiat.Am dat-o deoparte sa se raceasca complet,daca o puneti calda sau fierbinte se rupe aluatul,asa ca trebuie bine racita.
Aluatul a dospit intre timp,l-am pus pe masa si l-am intins cu sucitorul pana a fost putin mai mare ca si circumferinta decat oala in care urma sa coc,am aranjat aluatul frumos in cratita,am pus apoi varza calita si racita si am tras deasupra marginile de aluat pentru a acoperi complet.
Am uns deasupra cu ou pentru a se rumeni frumos la copt.Cand pupul a fost rumen si frumos,l-am scos din cuptor si l-am lasat la racit.
Merita sa incercati aceasta reteta,este buna si sigur va va placea!
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu