Piept de pui la gratar cu legume


Reteta de la Dana Szocs


Pentru pui:
1 piept de pui fara os
sos soia,
apa de flori de portocal
vin alb,cimbru
curry
Pentru garnitura:
1 dovlecel
2 morcovi
fasole verde
susan negru,cimbru
1 catel de usturoi

Pieptul de pui l-am taiat in felii,potrivite pentru gratar,apoi l-am marinat in vin alb,apa de flori de portocal,sos soia,curry si l-am lasat aproximativ o ora acolo.Dupa ce s-a marinat l-am pus pe gratarul foarte bine incins,stropit cu putin ulei de masline si l-am rumenit frumos.

Legumele le-am taiat in felii asemenatoare ca si dimensiuni pentru a se gati la fel,apoi le-am pus in apa clocotita cu sare,mai intai morcovii pe care i-am lasat 2 minute,apoi fasolea verde 1 minut si la urma dovlecelul pe care l-am pus dupa ce am stins focul si care nu cred ca a stat mai mult de 30 secunde in apa.Am vrut sa le pastrez cat de cat textura ferma,dar nici sa nu fie prea crude.

Am scurs de apa legumele,apoi intr-o tigaie am pus uleiul,usturoiul tocat marunt,cimbru si la urma legumele pe care le-am calit usor cam 1 minut.La sfarsit am adaugat si o lingurita de susan negru doar pentru decor.

Am servit legumele alaturi de pieptul la gratar,innobilate cu o racoroasa salata de vara.
Pofta mare!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu