Reteta de la Dana Szocs
Pentru briose am folosit:
4 oua
10 linguri lapte
2 praf de copt
200 gr zahar tos
3 zahar vanilat
200 ml ulei
400 gr faina alba
sare
Pentru crema de vanilie:
200 gr zahar pudra
200 gr unt la temperatura camerei
1 pastaie de vanilie
3 linguri de lapte
Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).Am asezat prima data in forma cate o lingura de aluat,am pus o zmeura in mijloc si iarasi o lingura de aluat pentru ca briosele sa aiba aceeasi aroma de zmeura si in interior.
Intre timp m-am ocupat de crema care desi este foarte simpla, stiu ca place multora aroma de vanilie…eu recunosc ca am alte gusturi
Intr-un castron am batut untul cu mixerul pana cand el a devenit pufos,am adaugat apoi putin cate putin zaharul pudra,cate o lingura de lapte si am continuat sa amestec,am adaugat si vanilia,am omogenizat tot amestecul si l-am dat la frigider.
Dupa ce briosele s-au racit complet am pus pe fiecare briosa un strat de crema de vanilie si am decorat cu zmeura proaspata.Delicios!!
Pofta mare!
200 gr zahar tos
3 zahar vanilat
200 ml ulei
400 gr faina alba
sare
Pentru crema de vanilie:
200 gr zahar pudra
200 gr unt la temperatura camerei
1 pastaie de vanilie
3 linguri de lapte
Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).Am asezat prima data in forma cate o lingura de aluat,am pus o zmeura in mijloc si iarasi o lingura de aluat pentru ca briosele sa aiba aceeasi aroma de zmeura si in interior.
Intre timp m-am ocupat de crema care desi este foarte simpla, stiu ca place multora aroma de vanilie…eu recunosc ca am alte gusturi
Intr-un castron am batut untul cu mixerul pana cand el a devenit pufos,am adaugat apoi putin cate putin zaharul pudra,cate o lingura de lapte si am continuat sa amestec,am adaugat si vanilia,am omogenizat tot amestecul si l-am dat la frigider.
Dupa ce briosele s-au racit complet am pus pe fiecare briosa un strat de crema de vanilie si am decorat cu zmeura proaspata.Delicios!!
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu